Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

|ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ| Πλοία φαντάσματα....

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του History channel για τα πλοία φαντάσματα που αρμενίζουν στις θάλασσες με πληρώματα νεκρών και αρπάζουν ψυχές για να τις παγιδεύσουν σε ένα αιώνιο ταξίδι...



Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

|ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ| Προφητείες των Μάγια 21-12-2012

Αλλο ένα ντοκιμαντέρ που εμφανίζονται προφητείες από τον αρχαίο λαό Μάγια για την ημερομηνία 21-12-2012

|ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ| Σκελετός εντόμου 365 εκ. ετών





Μια ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα στο περιοδικό Nature ότι ανακάλυψε τον πρώτο ολοκληρωμένο σκελετό ενός εντόμου που χρονολογείται από την ανώτερη Δεβόνια περίοδο, είναι δηλαδή ηλικίας 365 εκατομμυρίων ετών.
 Η κάμπια του φτερωτού εντόμου Strudiella devonica βρέθηκε από μέλη της ομάδας του Αντρέ Νελ στην επαρχία Ναμίρ του Βελγίου. Το σώμα του είναι διαχωρισμένο σε τμήματα: ο θώρακας είναι χωρισμένος από το κεφάλι και από την κοιλιακή χώρα, έχει τρία ζεύγη ποδιών και κεραίες.
 "Πρόκειται για το πρώτο σχεδόν ολοκληρωμένο απολίθωμα της Δεβόνιας περιόδου", υπογράμμισε ο Αντρέ Νελ, εκφράζοντας ωστόσο τη λύπη του επειδή δεν βρίσκεται "σε πολύ καλή κατάσταση".
 "Εκείνη την εποχή άρχισαν να διαφοροποιούνται τα ζώα, άρχισαν να κατακτούν τις ηπείρους που σχηματίζονταν", εξήγησε.
 Μέχρι σήμερα τα μοναδικά απολιθώματα εντόμων της περιόδου αυτής που είχαν βρεθεί ήταν δύο στοματικά εξαρτήματα που εντοπίστηκαν στη Σκοτία.


Πηγή:

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

|ΘΡΗΣΚΕΙΑ| Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ..




Κατά το έτος εκείνο, θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπιστούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους. Θα καταβροχθίζουν επίσης με μεγάλη ηδονή μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία. Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν.

Εκείνες οι ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη. Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ n σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζονται στην ακαθαρσία. Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια το θυσιαστήριο, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήση. Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων -Γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε.

Τι διαβάσαμε μόλις παραπάνω; Ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την εκστρατεία του στα βάθη της Ασίας, έκλεισε μέσα στην γη τα βδελυρά έθνη, τους Γωγ και τους Μαγώγ, σφραγίζοντας πύλες που τα κρατούσαν παγιδευμένα. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο Αλέξανδρος είχε αυτό σαν σκοπό ή απλά πρόεκυψε στην πορεία. Σημασία έχει, όπως διαβάζουμε, ότι αυτό έγινε και σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να καταλάβουμε όλοι μας…

Τι μας λέει η Αποκάλυψη για τις πύλες;

|ΙΣΤΟΡΙΚΟ| ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ‏



Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου «κυκλοφόρησαν» διάφορες παράξενες διαδώσεις που στα αυτιά των τότε ανθρώπων –ακόμα και των σημερινών – μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά ή ακόμα και φανταστικά. Ωστόσο, αποκτούν κάποια σημαντική αξία, μόνο αν γνωρίζουμε και συνδυάσουμε πολλές πληροφορίες μαζί.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, πριν τον...Αλέξανδρο. Διάφορες διηγήσεις όπως του Κτησία και του Σκύλακα αναφέρονταν σε πολλά περίεργα πράγματα προς τα μέρη στα οποία εξαπλώθηκαν οι εκστρατείες του.


Σε σχέση με όσα κατέγραψε ο Σκύλακας θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος έφτασε στο «πρώτο έθνος της Ασίας (που) είναι οι (γυναικοκρατούμενοι) Σαυρομάτες», ή στο «έθνος των Μακροκέφαλων» κοντά στην Ελληνική πόλη Τραπεζούς, ή «στα ανάκτορα της Κοίλης(=κούφιας;) Συρίας», οι στους Αιθίοπες που «είναι πιο γεροδεμένοι από όλους τους ανθρώπους, απ’ όσους εμείς γνωρίζουμε, ψηλότεροι από τέσσερις πήχες (περίπου 2 μ.). Μερικοί μάλιστα εξ αυτών φτάνουν και στο ύψος των πέντε πήχεων* (περίπου 2.30 μ.)» οι οποίοι «χρησιμοποιούν βέλη πυρακτωμένα». (Περίπλους). Ο Σκύλακας, επίσης, αναφέρεται και στους «κάτω από την γη κατοικούντες» τους «Τρωγλοδύτες». Στα μέρη που κινήθηκε ο Αλέξανδρος ίσως συνάντησε και το «έθνος των ανδροφάγων Σκυθών»  (Ανωνύμου, Πόντου Ευξείνου και Μαιώτιδος λίμνης Περίπλους).